• خانه
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سبک زندگی
  • فرهنگی و هنری
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزشی
جمعه, می 9, 2025
دیده نیوز
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • ورود کاربر
  • خانه
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سبک زندگی
  • فرهنگی و هنری
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزشی
  • خانه
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سبک زندگی
  • فرهنگی و هنری
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزشی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
دیده نیوز
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
گیلان به واسطه طبیعت غنی و سبز از بیشترین تنوع غذایی برخوردار است

گیلان به واسطه طبیعت غنی و سبز از بیشترین تنوع غذایی برخوردار است

سپتامبر 30, 2021
در گردشگری
0
اشتراک در فیس بوکاشتراک در توییتر

براساس آخرین اخبار واصله، گیلان به واسطه طبیعت غنی و سبز از بیشترین تنوع غذایی برخوردار است.

لذت خوردن ماهی سفید برشته در کنار باقلا قاتوق، ترشی هفت تا بیجار، سیر ترشی، ترب سفید، زیتون پرورده و بیش از 250 نوع غذای شناخته شده گیلانی در فضای مه آلود و بارانی شمال لذت ماندگار می آفریند.

مطالب پیشنهادی

توجه ویژه اقلیم کردستان عراق به منطقه آزاد ماکو

هتل جنگلی سالار دره حامی مسابقات ملی تنیس کشور در تابستان ۱۴۰۲

اما باید توجه داشت که این موارد فراتر از غذای صرف هستند، زیرا بیش از هر کجای ایران پهناور گیلان را با غذاهای لذیذ و رنگارنگش می شناسند، طوریکه سفره گیلانی بخشی از هویت و فرهنگ مردم این سرزمین سبز محسوب می شود.

البته عناصر فرهنگ می توانند بسیار متفاوت باشند اما در میان تمامی آنها غذا از بیشتری ظرفیت و جاذبه برخودار است و جغرافیای تغذیه امروزه از اهداف پرطرفدار و پردرآمد در کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری محسوب می شود.

اهمیت این مساله تا بدانجاست که شبکه شهرهای خلاق یونسکو، خوراک شناسی را نیز در کنار 6 حوزه خلاق دیگر از جمله صنایع دستی، هنرهای بومی، هنرهای رسانه ای، فیلم، طراحی، ادبیات و موسیقی پوشش می دهد و رشت نیز از سال 94 به عضویت این شبکه در حوزه خوراک پیوست.
به گفته کارشناسان گردشگری، غذا در ارتباط مستقیم با اقلیم قرار دارد و هر ناحیه جغرافیایی به اقتضای طبیعت خود نوع متفاوتی از تغذیه را به همراه می آورد. گیلان نیز بواسطه طبیعت غنی و سبز در میان استان های کشور از بیشترین تنوع غذایی برخوردار است.

سفره مادربزرگان گیلانی بواسطه عطر، اصالت و سلامت شهرت جهانی یافت و امروز آماده می شود تا در گستره گردشگری داخلی و خارجی مطرح شود.

کارشناسان گردشگری خوراک معتقدند حال که زمینه ثبت ملی غذاهای گیلان و جهانی شدن آن فراهم شده، این موضوع فرصتی است که گردشگری خوراک در استان بیش از همیشه مورد اهتمام قرار گیرد و علاوه بر جذب گردشگر سفره گیلانی به وسعت جهانی گسترده شود.

توسعه گردشگری خوراک نیازمند سیاستگذاری
روشن بابایی از استادان حوزه گردشگری و عضو پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان گفت: در سال 2015 رشت به عضویت شبکه شهرهای خلاق جهان پیوست و در 12 دی 2019 بار دیگر بر این عنوان از سوی یونسکو تاکید شد.

وی اظهار داشت: پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو اتفاقی نیست که برای هر شهر در جهان رخ دهدلذا می توان از این ظرفیت بجای جزیره ای عمل کردن ارگان های متولی، راهی برای توسعه گردشگری خوراک رقم زد.
این محقق حوزه گردشگری خوراک افزود: براساس تعهدات داده شده به یونسکو می بایستی موضوع آکادمی خوراک، ایجاد موزه خوراک شناسی گیلان که در سال 96 در قالب طرحی به سازمان برنامه و بودجه ارائه شده است، تبادل استاد و دانشجو بین شهرهای خلاق خوراک شناسی و همچنین تعامل و شبکه سازی بین شهرهای خلاق یونسکو در حوزه غذا انجام شود که متاسفانه تاکنون در گیلان اتفاق نیفتاده است.

بابایی گفت: متولی شهرهای خلاق در همه جای دنیا شهرداری ها هستند و اگر متولیان شهری از جمله شوراهای شهر راهکارهای متخصصان در این حوزه را بپذیرند، میتوان شاهد اتفاقات بهتری در توسعه گردشگری و جذب توریسم بر پایه خوراک بود.

وی ادامه داد: برای مثال شهر بلم کشور برزیل مرکز تغذیه جهانی راه اندازی کرده و پوکت تایلند نیز طی سالهای اخیر دیپلماسی آشپزی را مطرح کرده که بدنبال ایجاد شعبه هایی از غذاهای تای هستند.

کارشناس حوزه گردشگری با این پرسش که در رشت چه اقدامی برای گردشگری خوراک انجام داده، افزود: باید گفت که متاسفانه هنوز اتفاق تازه و قدم جدی در این زمینه برداشته نشده است.

این استاد گردشگری گفت: ما در این بخش نیازمند سیاست گذاری جدی و مناسب هستیم که نخست باید چشم انداز آشکاری برای سیاستگذاری داشته باشیم تا سپس در مورد ابعاد و تصمیم سازی ها بحث و گفت و گو کنیم.

به گفته بابایی، طی چند سال اخیر چهار دوره در گیلان مرا برای برگزاری همایش گردشگری خوراک در شهرهای رشت، لاهیجان، آستارا و تالش دعوت کردند و در این زمینه کارگاه های متعدد هم برگزار شد، اما فایده اینها فقط آشنایی آنانی است که کسب و کارشان با خوراک است.

وی ادامه داد: اتفاقی که باید رخ می داد این بود که این رستوران ها در زمینه های خوراک شناسی، رضایتمندی مشتری و رسیدگی به شکایات از رستوران ها استانداردسازی می شدند و براساس نوع غذایی که سرو می کنند اعم از دریایی، سبز یا ارگانیک دسته بندی می شدند، اما این اتفاق نیفتاد و در گیلان هیچ منوی خاصی برای کسانی که رستوران دایر می کنند برای ایجاد مزیت رقابت ارائه نشده است.

این پژوهشگر حوزه خوراک شناسی گیلان ادامه داد: رشت از سال 94 بعنوان شهر خلاق یونسکو در حوزه خوراک ثبت شد اما سه سال بعد از آن پیامدهای مثبتش نمایان شد و برخی گروه های خارجی در کارگاه های آموزشی حضور یافتند و خودشان آشپزی غذاهای بومی گیلان را تجربه کردند.

بابایی گفت: در بخش گردشگری خوراک در حوزه داخلی هم اتفاقات خوشایندی رقم خورده است بطوریکه رستوران داران گنجاندن غذاهای محلی را در لیست غذای خود بیش از همیشه مورد توجه قرار داده و برخی از گردشگران با هدف تجربه گردشگری خوراک به گیلان سفر می کنند.

سهم 80 درصدی غذاهای محلی از منوی رستوران های گیلان
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: این استان پیش از پیوستن به شهر خلاق یونسکو، گردشگری خوراک را مورد توجه قرار داد بطوریکه تاکنون 16 غذای گیلان از جمله پخت تیان حلوا خشک بیجار، خورش ترش واش، سیاه پلو لنگرود، بادمجان شکم پر، پنیر برشته، کالکباب، باقلاوابیج در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

حمیدرضا آذرپور افزود: رستوران های گیلان به گنجاندن غذاهای محلی در لیست غذایی شان ملزم هستند و بدلیل استقبال گردشگران از غذاهای محلی گیلان تقریباً 80 درصد عناوین غذایی رستوران های مطرح استان را غذاهای گیلان تشکیل می دهند.

وی همچنین ادامه داد: برای حضور در نمایشگاه بین المللی اکسپوی دبی 2020 که به منظور افزایش آگاهی در مورد چالش های پیش روی بشریت در مقیاس جهانی برگزار می شود نیز به گیلان 2 عنوان اختصاص داده اند که یکی از آنها غذاهای محلی گیلان بدلیل پیوستن به شهر خلاق یونسکو و دیگری جهانی شدن چادرشب بافی است.

آذرپور گفت: گردشگری فرهنگی در گذر زمان مخاطبان بسیاری یافته و گیلان یکی از قطب های گردشگری کشور است که بواسطه قدمت، پیشینه و خلاقیت، هر سال گردشگران فرهنگی بسیاری را جذب می کند و امروز گردشگری خوراک به یکی از جاذبه های پر طرفدار گیلان تبدیل شده است.

مطالب مرتبط

توجه ویژه اقلیم کردستان عراق به منطقه آزاد ماکو
اقتصادی

توجه ویژه اقلیم کردستان عراق به منطقه آزاد ماکو

آگوست 22, 2023
هتل جنگلی سالار دره حامی مسابقات ملی تنیس کشور در تابستان ۱۴۰۲
گردشگری

هتل جنگلی سالار دره حامی مسابقات ملی تنیس کشور در تابستان ۱۴۰۲

جولای 19, 2023
گردشگری

منطقه آزاد انزلی دریچه‌ای برای توسعه صادرات

ژوئن 28, 2023
سامانه هوشمند موسسه محافظین حریم سامان
فرهنگی و هنری

سامانه هوشمند موسسه محافظین حریم سامان

مارس 20, 2023
کمین کلاهبرداران با شروع سفر‌های نوروزی؛
گردشگری

کمین کلاهبرداران با شروع سفر‌های نوروزی؛

مارس 19, 2023
تاراج منابع میراثی و طبیعی کشورهای دنیا دلیل حملات آمریکا
گردشگری

تاراج منابع میراثی و طبیعی کشورهای دنیا دلیل حملات آمریکا

مارس 18, 2023

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =

پربازدیدترین ها

کتاب سوگواری محرم اثر از آیین تا معنا از پدر صلح ایران

کتاب سوگواری محرم اثر از آیین تا معنا از پدر صلح ایران

آوریل 20, 2025
مجاهد حاج نوری کمیل المالکی، دبیرکل محترم حزب الدعوه اسلامی.

مجاهد حاج نوری کمیل المالکی، دبیرکل محترم حزب الدعوه اسلامی.

آوریل 18, 2025
کتاب توابین روایتی نو از استاد ابراهیم صنوبر

کتاب توابین روایتی نو از استاد ابراهیم صنوبر

آوریل 10, 2025
ما با یک سونامی خاموش در بازار کار مواجهیم!

ما با یک سونامی خاموش در بازار کار مواجهیم!

آوریل 9, 2025
تفاهم نامه سازمان متخصصین و مدیران ایران با مدیریت سازمان مناطق آزاد

تفاهم نامه سازمان متخصصین و مدیران ایران با مدیریت سازمان مناطق آزاد

آوریل 21, 2025

انتخاب سردبیر

بانک دی در مسیر قانونمداری

بانک دی در مسیر قانونمداری

اکتبر 1, 2023
لایحه همسان سازی حقوق بازنشستگان در جلسه آتی دولت مطرح می‌شود

لایحه همسان سازی حقوق بازنشستگان در جلسه آتی دولت مطرح می‌شود

ژوئن 24, 2021
پیشنهاد وام ارزان‌قیمت ۲۵۰ میلیون تومانی برای ساخت مسکن در شهرهای کوچک

پیشنهاد وام ارزان‌قیمت ۲۵۰ میلیون تومانی برای ساخت مسکن در شهرهای کوچک

سپتامبر 8, 2021
چگونه در خانه ریحان بکاریم؟

چگونه در خانه ریحان بکاریم؟

مارس 12, 2021

درباره ما

رسالت پایگاه خبری دیده از ابتدا توسعه فضای رسانه‌ای کشور و ارتقای آگاهی‌های علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و هنری بوده است. امیداست در پناه خدا برای شما مخاطبان گرامی مفید بوده باشیم.

دنبال کنید

دسته‌ها

  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • بین المللی
  • سایر
  • سایر اخبار ویژه
  • سبک زندگی
  • سرگرمی
  • سیاسی
  • علمی
  • عمومی
  • غذا
  • فرهنگی و هنری
  • فناوری
  • گردشگری
  • مد و زیبایی
  • ملی
  • ورزشی
  • ویدیو
  • ویژه

آخرین پست ها

  • انتصاب مهدی افسری به عنوان مشاور اتاق اصناف ایران
  • تفاهم نامه سازمان متخصصین و مدیران ایران با مدیریت سازمان مناطق آزاد
  • هلدینگ اسپیدار ترویج فرهنگ ارزش‌آفرینی
  • کتاب سوگواری محرم اثر از آیین تا معنا از پدر صلح ایران

مهمترین عناوین هفته

هلدینگ اسپیدار ترویج فرهنگ ارزش‌آفرینی

تجربه قذافی و صدام را تکرار کند‌!

کتاب توابین روایتی نو از استاد ابراهیم صنوبر

تحلیل زبان بدن دونالد ترامپ

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • میزبانی وب

کلیه حقوق این سایت متعلق به دیده نیوز می‌باشد.

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سبک زندگی
  • فرهنگی و هنری
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزشی

کلیه حقوق این سایت متعلق به دیده نیوز می‌باشد.