رییس پژوهشگاه مواد و انرژی گفت: ضروری است یک عزم ملی رخ دهد تا شرکت ها، کارگاه ها و سازمان ها با توجه به اهمیت تحقیق و پژوهش پرداخت های مالیاتی خود را به پژوهشگاه ها، دانشگاه ها و مراکز تحقیق و پژوهش سوق دهند تا بتوان از تخبگان صیانت و حفاظت کرد وازخروج آنها جلوگیری به عمل آید.
به گزارش مسیحا اقتداریان، نشست خبری رییس پژوهشگاه مواد و انرژی با حضورحداکثری اصحاب رسانه باهدف آشنایی با امکانات و تجهیزات این پژوهشگاه روز دوشنبه برگزار شد.
دکتر حمید امیدوار رییس پژوهشگاه مواد و انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی را افتخار ملی برشمرد و اهار کرد: یکی از ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه استان البرزپژوهشگاه مواد و انرژی است که با توجه به امکانات و تجهیزات خوبی که دارد برای استان البرز به لحاظ تحقیق و پژوهش و همچنین تولید محصول، می تواند بسیار مثمر ثمرواقع شود.
امیداور افزود: با تمام این اوصاف این پژوهشگاه نیاز به حمایتهای بیشتری دارد.لذا ضروری است یک عزم ملی رخ دهد تا شرکت ها، کارگاه ها و سازمان ها با توجه به اهمیت تحقیق و پژوهش پرداخت های مالیاتی خود را به پژوهشگاه ها، دانشگاه ها و مراکز تحقیق و پژوهش سوق دهند تا بتوان از تخبگان صیانت و حفاظت کرد وازخروج آنها جلوگیری به عمل آید
وی در بخش دیگری به مزرعه خورشیدی سبز در پژوهشگاه مواد و انرژی، اشاره کرد و تصریح کرد: یکی از افتخارات ما این است که اولین سلول خورشیدی در این پژوهشگاه توسط فرزندادن و نخبگان همین سرزمین ساخته شده وپژوهشگاه مواد و انرژی به عنوان قطب علمی منطقه در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و مواد پیشرفته شناخته شده و توانایی و آمادگی پذیرش و آموزش به پژوهشگران بینالمللی را دارد.
امیداورخاطرنشان کرد: این مرکز علاوه بر انرژی خورشیدی، بادی و محیط زیست هم فعالیت دارد. همچنین در بحث سلولهای خورشیدی هم در حال انعقاد با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر هستیم تا در زمینه ساخت این سلولها فعالیت داشته باشیم. با وزارت بهداشت هم مذاکراتی برای اینکه پژوهشگاه به عنوان یکی از آزمایشگاههای همکار مطرح شود صورت گرفته است.
بخش دیگرسخنان رییس پژوهشگاه موادوانرژی معطوف به جدیدترین دستاورد پژوهشگران این پژوهشگاه (دستگاه تصفیه پسآب نیروگاه های تولید برق و صنعتی) شد و عنوان کرد: این دستگاه قادر به حذف فلزات سنگین(مانند آهن) از پساب نیروگاهی است که با توجه به ظرفیت استان به لحاظ ظرفیت واحدهای صنعتی می تواند در این بخش نیز به واحدهای صنعتی کمک کند.
وی افزود: دستگاه ساخته شده قابلیت این را دارد ساعتی ۶۰ لیتر پساب را تصفیه کند، گفت: با این تفاسیر در بازه زمانی ۱۰ ساعت حدود ۶۰۰ لیتر از پساب نیروگاه تصفیه خواهد شد.
امیداوار همچنین گریزی نیز به حوزه ساخت باتری لیتیوم-یون و نقش اساسی آن در خصوص ذخبره سازی ماشینهای هیبریدی زد و اذعان کرد: ما به دنبال این هستیم که در آینده نزدیک با صنایعی مثل مپنا کنسرسیومی به عنوان مرکز توسعه فناوری باتری لیتیوم-یون داشته باشیم.
امیدوار افزود: علاوه بر این تفاهم نامه پارک فناوری تخصصی باتری لیتیوم-یون هم امضا شده که طبق آن وزارت صنایع به عنوان هماهنگ کننده خواهد بود، دانشگاه امیرکبیر هم به عنوان همکار در مرکز نوآوری خواهد بود.
ارتباط دانشگاه و صنعت، دانشگاهها و مغفول و مظلوم ماندن این پروسه از دیگر بحث های این نشست بود که رییس پژوهشگاه مواد و انرژی به آن اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اصلی این بخش این است که، گاهی دانشگاه ها ایده خود را تبدیل به محصول می کند اما در حوزه عرضه نیاز به حمایت مالی ویژه دارد تا محصول تجاری سازی شود و این مانع بزرگی است تا بتوانیم نمونه آزمایشگاهی را به نمونه قابل عرضه تبدیل کنیم.
شایان ذکر است: پژوهشگاه مواد و انرژی در حال حاضر با ۶۵ عضو هیئت علمی ۵۰ دانشجوی دکتری، ۱۵۰ دانشجوی ارشد، ۱۲۰ پرسنل و ۲۰ هکتار وسعت دارای چهار پژوهشکده سرامیک، مواد نیمههادی، انرژیهای نو و نانو و بایو، یک مرکز رشد با ۳۰ شرکت دانشبنیان در این مجموعه فعالیت دارد.