دولت ایالات متحده اخیرا دوباره درباره موضوع منشاء ویروس کرونا غلو کرده و به اصطلاح «قانون منشاء ویروس کرونا 2023» را به تصویب رساند. آمریکا با این اقدام بار دیگر به اصطلاح نظریه «نشت آزمایشگاهی کرونا» را مطرح ساخت. این نوع نادیده گرفتن علم و سر هم کردن حقهها به انحراف افکار عمومی میانجامد و به شکلی جدی در کار علمی منشاءیابی کرونا مداخله ایجاد میکند.
نیات دولت ایالات متحده شوم هستند و تمایل به سیاسی کردن و استفاده ابزاری از موضوع منشاء ویروس کرونا دارد و هدف آن بی اعتبار کردن و سرکوب چین به وسیله همراه کردن افکار عمومی است.
سیاستمداران و برخی رسانههای آمریکایی در خصوص ردیابی منشاء کرونا به اصطلاح «نتایج» مختلفی را منتشر کردهاند که بی پایه و اساس است.
بر اساس گزارش اخیر رسانههای ایالات متحده، وزارت انرژی این کشور یک گزارش محرمانه را به کاخ سفید و برخی از اعضای کنگره ارسال و مدعی شد ویروس کرونا «احتمالا از آزمایشگاهی در ووهان چین منشاء یافته» است.
در حقیقت، «اساس» این گزارشِ وزارت انرژی آمریکا فقط به اصطلاح «اطلاعات» است و حتی نتیجهگیری خود این وزارت خانه درباره گزارش مذکور «اعتبار کمی» دارد.
ردیابی منشاء ویروس یک کار علمی است که باید به وسیله کارشناسان مرتبط به شیوهای علمی و جدی در سراسر جهان مورد تحقیق و پژوهش قرار گیرد. کارشناسان در سال 2021 یک گزارش تحقیقاتی مشترک از سوی چین و سازمان بهداشت جهانی درباره ردیابی کرونا منتشر و به وضوح نتیجه گیری کردند که «نشست آزمایشگاهی ویروس کرونا بشدت غیرمحتمل» است. این نتیجه گیری که پس از انجام تحقیقات میدانی منتشر شد حمایت فراوانی را از جانب جامعه علمی بینالمللی کسب کرد.
مجله «ساینس» در اکتبر 2022 گزارش یک گروه کارشناسی را منتشر و تاکید کرد شواهد فراوان نشان میدهد ویروس کرونا به جای آزمایشگاه، از طبیعت منشاء یافته است.
سیاستمداران آمریکایی با اهداف سیاسی از عبارات متعدد «شاید» و «احتمالا» برای ترسیم منشاء ویروس استفاده کردهاند که کاملا یک «منشاءیابی سیاسی» محسوب میشود. سیاستمداران ایالات متحده بر اساس اطلاعات مبهم به چین حمله کردهاند و تحقیقات منشاء ویروس کرونا را مختل نمودهاند. با این همه، واقعیت این است که چین تنها کشور جهان است که تیم کارشناسان بینالمللی سازمان بهداشت جهانی را چندین بار به منظور همکاری در منشاءیابی کرونا دعوت کرده است.
اما بالعکس آمریکا که سابقه حوادث ایمنی مرتبط با نشتهای آزمایشگاهی دارد از پاسخ به هر گونه خواسته برای تحقیقات در آزمایشگاههایش یا ارائه دادهها درباه موارد اولیه ابتلاء، خودداری کرده است.
ایالات متحده باید همکاری صادقانه و نزدیکی با دیگر کشورها از جمله چین داشته باشد اما دولت آمریکا برعکس از موضوع ردیابی منشاء ویروس کرونا به عنوان یکی از ابزارهای مهار چین بهره جسته و در عین حال درهای خود را به طور کامل به تحیقات بینالمللی منشاءیابی بسته است. این کشور همچنین به شکلی متناوب اتهامات غیرمعقولانهای را علیه چین در خصوص منشاء کرونا مطرح کرده است.
دانشمندان مدتهاست تاکید کردهاند ردیابی هر گونه ویروس همواره نیازمند جمعاوری نمونه به صورت طولانی مدت و گسترده است که ممکن است سالها یا دههها زمانبر باشد.
سیاستمداران آمریکایی به نتیجه گیری درباره منشاء ویروس کرونا با بهانههای «غیرضرری»، نادیده گرفتن علم و بیاعتبار کردن چین علاقه دارند. این رویکرد فقط مهری تاییدی بر مقاصد شوم آنها میزند و شهرت بینالمللی و وجهه ایالات متحده را تخریب میکند.