وزیر بهداشت، دسترسی به غذای سالم را از حقوق مردم دانست و وظیفه وزارت بهداشت را معرفی غذای سالم به مردم عنوان کرد.
به نقل از دیده نیوز ، بهرام عین اللهی، در مراسم روز جهانی غذا، ضمن تاکید بر اهمیت ایمنی مواد غذایی و لزوم نظارت جدی سازمان غذا و دارو بر این موضوع، در عین حال چاقی را از چالشهای امروز دنیا خواند و گفت: شدت و شیوع کرونا و همچنین مرگ و میر ناشی از آن در افراد چاق بیشتر است و این از آسیبهای چاقی است.
وی افزود: وزارت بهداشت متولی اصلی سلامت مردم است و هدف اصلی این وزارتخانه ارتقای سلامت جامعه است و باید برنامههای عملیاتی مشخصی در این راستا تدوین کند تا بتواند سلامت جسمی و روانی مردم را تأمین کند.
عین اللهی ادامه داد: امروزه همه ایران را به عنوان یکی از کشورهای مهم در برنامههای استراتژیک منطقه و آسیای جنوب شرقی میشناسند و کشور ما توانمندیهای زیادی در حوزه امنیت و مواد غذایی به عهده دارد تا از طریق آن سلامت را برای مردم ایجاد کند. متولی این کار در کشور ما سازمان غذا و دارو است که در این سازمان مهمترین مسئله این است که نظارت بر ایمنی در زنجیره غذایی است.
وزیر بهداشت افزود: نامگذاری این سازمان نشان دهنده اهمیت موضوع غذا برای وزارت بهداشت است. در این راستا بر اساس مصوبات شورای عالی سلامت باید از تولید کنندگان، توزیع کنندگان، وارد کنندگان و مصرف کنندگان حمایت کرده و بر آنها نظارت داشته باشد؛ یعنی در یک زنجیره مواد غذایی از تولید تا مصرف، سازمان غذا و دارو وظیفه نظارت و مشاوره عالی دارد. دسترسی به غذای سالم از حقوق مردم است و وظیفه وزارت بهداشت معرفی غذای سالم به مردم است تا زندگی سالم داشته باشند.
عین اللهی تاکید کرد: برای ایجاد ایمنی مواد غذایی باید حداقل آلودگیهای بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی را در نظر بگیریم و باعث شویم حداقل آسیب به مردم برسد. یکی از مشکلاتی که امروزه در دنیا وجود دارد و بعد از اینکه بیماریهای غیر واگیر بیشتر شد، مسئله چاقی است که متأسفانه از عادات غلط غذایی شکل میگیرد و شرکتهایی به دلیل منافع خود از این عادات غلط غذایی حمایت میکنند و سبب بسیاری از بیماریهای غیر واگیر میشوند که هم سبب ایجاد هزینه گزاف در سیستم بهداشتی کشور شده و هم سبب ناتوانی مردم میشود و سازمان غذا و دارو باید به این امر ورود کند.
وزیر بهداشت افزود: در شرایط پاندمی کرونا دیدیم افرادی که چاق بودند شدت و شیوع بیشتر بیماری را تجربه کردند و مرگ و میر هم در آنها بیشتر بود؛ اینها نشان دهنده آسیبهای چاقی بود. مصرف قند، نمک و چربی بالا از مواردی است که باعث ایجاد مشکل میشود و غذا و دارو باید با تولید کنندگان مواد غذایی تعامل داشته باشد تا از میزان حداقلی اقلام یاد شده در تولیدات خود استفاده کنند. برای اینکه در این راستا فعال باشیم در این سازمان مسئولین خبره داریم که فعال هستند.
وی گفت: شرایط تحریمهای ظالمانه در ایران یک حسن داشت و آن هم این بود که به مواد غذایی داخلی خود متمرکز شدیم و مصرف مواد غذایی داخلی را میتوانیم بهتر کنترل کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به تبلیغات محصولات غذایی مضر در رسانه ملی، تاکید کرد: در پی آن هستیم که صدا و سیما در جهت عدم تبلیغ محصولات غذایی مضر برای جامعه گام بردارد و مواد غذایی مضر را تبلیغ نکند. متأسفانه فعلاً این تبلیغات مضر انجام میشود و لازم است اقدامات گستردهای برای توقف تبلیغات محصولات غذایی مضر صورت بگیرد که با صدا و سیما مستقیماً مذاکره میکنیم و از طریق شورای عالی سلامت نیز پیگیر هستیم.