محققان برای اولین بار موفق شدند روند رشد گوجه فرنگی را دستکاری کرده و آن را به دلخواه خود کند یا تند کنند تا این میوه در زمان دلخواه رسیده و آماده مصرف باشد.
به نقل از دیده نیوز، افزایش جمعیت کره زمین و کاهش زمینهای کشاورزی قابل استفاده باعث شده که افزایش بهره وری در زمان تولید مواد غذایی مورد توجه قرار بگیرد. از همین رو محققان دانشگاه آکسفورد با دستکاری یک ژن خاص در گوجه فرنگی توانستند روند رشد و رسیده شدن این گیاه را کنترل کنند.
با این کار نه تنها از حیف و میل و مقدار دور ریز گوجه فرنگی کاسته میشود، بلکه میتوان انواع مرغوب تر و باکیفیت تری از این میوه را نیز کاشت.
مادهای به نام پلاستید که مملو از پروتئین است، نقش اساسی در زمینه رشد گوجه فرنگی ایفا میکند. اما نحوه عملکرد آن هنوز دقیق مشخص نیست. از همین رو پژوهشگران به سراغ مادهای به نام CHLORAD رفتند که به پلاستیدها کمک میکند تا پروتئینهای مورد نیاز را جذب گوجه فرنگی کرده و پروتئینهای غیرضروری را کنار بگذارند. کنترل روند فعالیت CHLORAD باعث میشود سرعت رسیده شدن گوجه فرنگی قابل کنترل باشد. امید میرود این روش در آینده در مورد میوههای دیگری نیز قابل استفاده باشد.