این تغییر راهبرد با هدف مدیریت ویروس کرونا با اقدامات طراحی شده برای مقابله با بیماری های عفونی سطح B، به جای موارد سطح A، از 8 ژانویه 2023 است.
در همین حال، اصطلاح چینی کووید ۱۹ از «پنومونی کرونای جدید» به «عفونت کرونای جدید» تغییر یافت، چرا که مشاهده شده سویههای رایج امیکرون باعث ایجاد علائم عمدتاً محدود به دستگاه تنفسی فوقانی میشوند.
با گذشت سه سال، چین به طور موثری با بیش از 100 شیوع همه گیر کرونا مقابله کرده و توانسته است میزان ابتلا، تشدید بیماری و مرگ و میر خود را در پایین ترین سطح جهان نگه دارد و جان افراد زیادی را نجات دهد.متوسط امید به زندگی مردم چین از 77.93 سال در سال 2020 به 78.2 سال در سال 2021 افزایش یافت.
این زمستان، تغییرات مطلوب متعددی در حال وقوع است. بیماری زایی ضعیف، نرخ بالای واکسیناسیون و انباشت تجربه، به سیاست پیشگیری و کنترل اپیدمی چین اجازه داده است تا وارد مرحله جدیدی شود.بدین ترتیب، سیاستهای چین در حوزه بیماری همه گیر به صورت پویا، فعال و بر مبنای علمی تنظیم میشوند و در عین حال نشانگر تلاشی مداوم برای ایجاد تعادل مؤثر بین پیشگیری و کنترل بیماری با نیازهای توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند.
لیانگ وانیان، رئیس تیم تخصصی مقابله با کرونا که زیر نظر کمیسیون ملی بهداشت فعالیت می کند، در این باره می گوید: «تمرکز فعلی در زمینه مقابله با کرونا، از پیشگیری از ابتلا به درمان پزشکی منتقل شده است.» او خاطرنشان می کند که نهایت تلاش برای جلوگیری از موارد شدید و مرگ و میر به کار گرفته خواهد شد.
چین به جای اتخاذ یک واکنش عجولانه و موقت، مجموعه ای از دستورالعمل ها را برای آماده سازی سیستم درمانی و بهداشتی کشور صادر کرده است که مواردی نظیر افزایش ارائه خدمات پزشکی، ارتقای سیستم تشخیص و درمان پلکانی و توسعه خدمات پزشکی آنلاین را شامل می شود.
تا 15 دسامبر، بیش از 15 هزار کلینیک تب در بیمارستان های درجه دو و بالاتر راه اندازی شده بود، در حالی که بیش از 35 هزار کلینیک تب یا اتاق مشاوره در موسسات درمانی و بهداشتی سطح یک نیز موجود بود.
کمیسیون ملی بهداشت چین یک سیستم بررسی روزانه را به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری های کلی در مورد آماده سازی و استفاده از منابع پزشکی در سراسر این کشور راه اندازی کرده است.
بیست اقدام تعدیلشده در ماه نوامبر اعلام شد که الزامات قرنطینه، مدیریت تماس های نزدیک و معیارهای طبقهبندی مناطق خطر کرونایی را کاهش میدهند.
دستورالعملهای جدید بر تلاشهایی به منظور تقویت منابع پزشکی، از جمله افزودن تختهای بیشتر بیمارستانی و تختهای آیسییو، به منظور آمادگی بهتر برای افزایش احتمالی بیماران و تسریع در تزریق دوز یادآور بهویژه برای سالمندان تاکید می کنند.
در 7 دسامبر، چین بخشنامه ای را در مورد بهینه سازی بیشتر اقدامات مقابله ای با کرونا صادر کرد که شامل 10 اقدام جدید در زمینه پیشگیری و کنترل می شود.
این اقدامات دولتهای محلی را ملزم میکند تا رویکردهای سادهسازیشده یا همگانی و همچنین تدابیر سیاستگذاری شده اضافی را اصلاح کنند، اما در نقطه مقابل بر نیازهای اساسی مردم برای خرید دارو تاکید داشته باشند. این بخشنامه خواستار فعالیت عادی داروخانهها و ممنوعیت تعطیلی عمدی است.
مضاف بر این، تلاش برای واکسیناسیون در میان سالمندان با تمرکز بر بهبود نرخ واکسیناسیون در بین افراد 60 تا 79 سال افزایش یافته، در حالی که واکسیناسیون در افراد 80 سال به بالا نیز تسریع شده است.
دولت چین یک برنامه کاری برای افزایش واکسیناسیون در میان سالمندان بروزرسانی کرده است. از دولتهای محلی در سراسر کشور خواسته میشود که برای تسهیل تزریق واکسن، «مسیرهای فوری» یا خودروهای واکسیناسیون را برای سالمندان ترتیب دهند و در صورت نیاز به آنها خدمات خانه به خانه ارائه دهند.
چین تزریق چهارمین دوز واکسن کرونا را آغاز کرده است که شامل یک نسخه ابتکاری قابل استنشاق نیز می شود. تا 23 دسامبر سال گذشته میلادی، بیش از 3.46 میلیارد دوز واکسن کرونا در سرزمین اصلی چین تزریق و بیش از 90 درصد جمعیت به طور کامل واکسینه شده بودند.