با عبور ارزش بازار فملی از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان که برای اولین بار صورت گرفت، خوشحالی سهامداران را بیش از همه رقم زد.
به گزارش خبری دیده نیوز به نقل از پول نیوز، بازار سرمایه حساسیتهای بسیاری دارد. اگر سهامی سقوط میکند، عملکرد مدیران در این سقوط نقش اصلی را ایفا میکند و اگر سهامی رشد قیمت دارد، باید قدردان عملکرد مدیران بود. البته تحولات اقتصادی، بحرانهای سیاسی، مشکلات اجتماعی و بسیاری گزینههای دیگر در بالا و پایین شدن سهام موثر است، اما مدیران توانمند میتوانند از هر تحول یا بحرانی به نفع مجموعه تحت امر خود بهره بگیرند. بی شک کسانی که در بازار سرمایه فعالیت میکنند، تصمیمات احساسی نمیگیرند، بلکه به صورت لحظهای عملکردها را زیر ذره بین دارند و با هر تحولی در وضعیت شرکتها، نسبت به خرید یا فروش سهام اقدام میکنند. بنابر این چنانچه قیمت سهامی بالا برود، به اندازهای عملکرد مناسب وجود داشته که سهامداران را جذب کند، همانگونه که پایین آمدن قیمت سهام ناشی از سومدیریت و زیاندهی بوده است.
نقش آفرینی مس در بورس
از هنگامی که تحریمها جدیتر شد و با قوت گرفتن تحریم نفت، درآمدهای نفتی کاهش چشمگیری پیدا کرد، اقتصاد وابسته به نفت زمینگر شد و به تبع آن استفاده از دیگر ظرفیتهای اقتصادی از جمله معادن به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت. یکی از بخشهایی که در حوزه معدن تقویت پیدا کرد، معادن مس و صنایع پایین دستی آن بود. مس به اندازهای اهمیت یافت که بخش قابل توجهی از شاخص بورس را به خود اختصاص داد و هرگاه که نمادها در بورس سبز میشد، مس در این سبز شدن نقش آفرینی کرد.
رکوردزنی فملی
” در معاملات بورس شنبه نهم اردیبهشت، ارزش بازار شرکت ملی صنایع مس ایران از مبلغ ۵۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد” این خبری ارزشمند برای صنعت مس کشور بود، زیرا پس از گذشت سالها، شاهد این عدد هستیم به ویژه آنکه تاکنون مس به این رقم دست نیافته بود. در این شکی نیست که گاهی قیمتها دچار تحولات و بازیهای اقتصادی میشود. در بسیاری از موارد شاهد بوده ایم که بدون تحولی اساسی و تنها در نتیجه بازارسازی، قیمتها به نفع عدهای خاص متحول شده است، اما در خصوص فملی واقعیتهای خوبی وجود دارد.
دلایل رکودزنی
برای آنکه پی ببریم صنعت مس تا چه اندازه رشد داشته که در بورس خودنمایی کرده، باید به آمارها استناد شود. عملکرد سال گذشته نشان میدهد ۲۲۵ میلیون و ۷۹۴ هزار تن ماده معدنی با رشد ۲۲ درصدی استخراج شده و تولید ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سنگ سولفوری با رشد ۷ درصدی درمقایسه با برنامه را شاهد بوده ایم. همچنین رشد ۵ درصدی در تولید ۲۹۴هزار و ۵۱۶ تن مس محتوی معدنی و تولید یک میلیون و ۲۳۳ هزار و ۲۰۵ تن کنسانتره مس با رشد ۸ درصدی نسبت به برنامه را شاهد هستیم. از سوی دیگر آند تولیدی به ۳۴۸ هزار و۹۷۱ تن رسیده که رشد ۴ درصدی نسبت به برنامه را داشته و کاتد تولیدی نیز به ۳۰۰ هزار و ۱۰ تن رسیده که رشد ۷ درصدی داشته است. بخش دیگر بررسیها نشان میدهد ۸۸۷هزار و ۷۲۶ تن اسید سولفوریک تولید شده که رشد ۲۶ درصدی داشته و کنسانتره مولیبدن هم با تولید ۹۶۳۰ تن ۶ درصد از برنامه جلوتر بوده است.
خوشحالی سهامداران از مدیریت
اگرچه تمامی این موارد رشد 9 درصدی درآمد فملی و عملکرد تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران را در سال 1401 در مقایسه با سال 1400 نشان می دهد، اما بی شک عملکرد مدیران شرکت ملی مس بیش از همه برای سهامداران خوشحال کننده است، زیرا سودی که از مدیریت مناسب بدست میآید، در قالب سود سهام از جیب سهامداران سر در آورد. البته بالا رفتن شاخص بورس برای تمامی فعالان بازار سرمایه نیز امیدوار کننده است و بی شک بر دیگر سهام نیز تاثیر گذار خواهد بود.