چین در مورد هر موضوعی با احتیاط برخورد می کند و سعی در تحکیم روابط با ایران دارد. دعوت از رییس جمهور ایران نیز بر همین اساس است.
چین سفر آقای رییسی به پکن را به دلیل دلجویی از ایران و ترمیم تصویر بین المللی ارتباط دو کشور طراحی کرده است.
در شرایط فعلی سفر رئیس جمهور به چین می تواند برای کشورمان دستاورد های اقتصادی زیادی داشته باشد بخصوص در حوزه تجاری و پیمان های مشترک میان دو کشور، نقش این سفر حائز اهمیت است.
با توجه به اینکه یکی از اهداف این سفر اجرایی شدن ظرفیت های پیش بینی شده در توافق ۲۵ ساله و همچنین بهره برداری از ظرفیت عضویت ایران در پیمان شانگهای است، از این رو می توان منتظر اتفاقاتی خوب و خبرهای مثبتی از این سفر بود.
چین اخیرا با قراردادهایی که با اعراب خلیج فارس داشت نشان داد که می خواهد از ظرفیت بازار بهره ببرد. این بهره برداری دو طرفه است. چین ضمن استفاده از انرژی خاورمیانه تکنولوژی خود را به این منطقه می آورد. در این داد و ستد ایران دارای یکی از پایدارترین ظرفیت های همکاری با چین است.
سفر آقای رئیسی به چین این امکان را برای جمهوری اسلامی فراهم می کند که در حوزه سیاست خارجی با دست بازتری در مقابل غرب ظاهر شود. زیرا که چین با این دعوت نشان داد از نظر سیاسی در کنار ایران است.
این نکته بسیار مهمی است و می تواند در گفت و گو های ایران با غرب عرصه عمل وسیعتری به ایران بدهد و ایران را از فشار، اجماع و محاصره غرب خارج کند.
قطعا تاثیر این سفر خود را بر روی میز مذاکرات ایران و غرب نشان خواهد داد.
مخابره خبر این دعوت به خبرگزاری های جهان و حضور این دو رییس جمهور در کنار هم، اقدامی در جهت شکستن حلقه انزوا ایران است.