پالایشگاهی با ظرفیت سالانه 20 میلیون تُن اخیرا در استان «گواندونگ» بهرهبرداری آزمایشی خود را آغاز کرده است.
آمارهای رسمی نشان میدهد، سال گذشته برای نخستین بار وابستگی چین به نفت و گاز وارداتی کاهش پیدا کرد؛ این کاهش وابستگی در حالی اتفاق افتاده که شرکتهای انرژی چینی فعال در عرصه اکتشاف و بهره برداری میادین نفت و گاز طی سالهای اخیر تلاشهای خود را افزایش دادهاند.
«فدراسیون صنعت نفت و مواد شیمیایی چین» روز پنجشنبه اعلام کرد، مجموع واردات خام سال گذشته به 580 میلیون تُن مربع کاهش پیدا کرد که در مقایسه با سال 2021 یک درصد نرخ وابستگی آن افت داشته و به 71.2 درصد رسیده است.
بر اساس گفته «فو شیانگشینگ» معاون رئیس فدراسیون صنعت نفت و مواد شیمیایی چین، واردات گاز در سال 2022 در مقایسه با سال قبل آن 10.4 درصد افت داشت و به 152.07 میلیارد متر مکعب رسید و به این ترتیب نرخ وابستگی آن به 40.2 درصد کاهش پیدا کرد. این کاهش وابستگی به دنبال رشد مدام و پایدار واردات گاز طبیعی طی چند سال اخیر اتفاق افتاده است.
تحلیلگران دلیل افت واردات نفت و گاز و کاهش وابستگی انرژی را به قیمتهای بالاتر نفت و گاز و همچنین تلاشهای شرکتهای انرژی چینی برای تقویت اکتشاف میادین نفت داخلی طی سالهای اخیر، نسبت میدهند.
«لین بوچیانگ» رئیس «موسسه مطالعات سیاستگذاری انرژی چین» در دانشگاه «شیامن»، میگوید: چین به لطف افزایش تولید نفت و گاز طی سالهای اخیر در حوزه تامین انرژی خودکفاتر میشود.
وی افزود: چین در حوزه تولید نفت و گاز داخلی طی سالهای اخیر پیشرفت داشته و همچنین مصمم به افزایش مدام ساخت تاسیسات ذخیره سازی شده و ساخت خطوط لوله انتقال نفت و گاز به منظور تضمین امنیت انرژی داخلی را تسریع بخشیده است.
بر اساس این گزارش، شرکتهای بزرگ نفتی چین از جمله «شرکت ملی نفت چین»، «شرکت پتروشیمی چین» و «شرکت ملی نفت ساحلی چین» سرمایهگذاریهای خود در عرصه اکتشاف را طی سالهای اخیر افزایش داده که منجر به کاهش قابل توجه وابستگی به واردات نفت شده است.
فدراسیون صنعت نفت و مواد شیمیایی چین اعلام کرد تولید خام 2.9 درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته و به 205 میلیون تن رسیده و برای چهارمین سال متوالی افزایش داشته و در عین حال تولید گاز به 217.8 میلیارد متر مکعب رسیده و در مقایسه با سال قبل آن عدد 6.4 درصد افزایش را به ثبت رسانده است.
این فدراسیون افزود، حجم فرآوری خام داخلی سال گذشته از 920 میلیون تن عبور کرد و ظرفیت پالایش نفت چین از ایالات متحده نیز فراتر رفت؛ حجم فرآوری خام آمریکا در سال 2022 حدود 900 میلیون تن بود و به این ترتیب چین به بزرگترین کشور پالایش نفت خام تبدیل شد.
آقای فو اعلام کرد، با توجه به اینکه چین حرکت به سوی ارتقاء توسعه با کیفیت اقتصاد ملی را آغاز کرده، مقیاس، سطح کلی فنی و رقابتپذیری اصلی صنعت پتروشیمی کشور، قلههای جدیدی را با سطح بالاتری از تمرکز و دستهبندی فتح کرده است.