گزارش جهانی فناوری و نوآوری ۲۰۲۱ توسط کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد منتشر شده است که در این گزارش به آمار و رتبه ایران در بخش فناوری و نوآوری نیز اشاره شده است.
به نقل از دیده نیوز ؛ گزارش جهانی فناوری و نوآوری 2021 توسط کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل متحد با همکاری نمایندگان هر کشور از دانشگاهها، سازمانهای معتبر جهانی و سازمانهای زیرمجموعه سازمان ملل متحد جمعآوری شده است.
در این گزارش آمده است: پیشرفتهای اخیر در فناوریهای مرزی از جمله هوش مصنوعی، رباتیک و بیوتکنولوژی، پتانسیل فوقالعادهای را برای توسعه پایدار نشان میدهد. فناوری، نوآوری و تکنولوژی در تمامی حوزهها به سرعت باعث پیشرفت میشود و این پیشرفت، سبب رضایتمندی مردم و رشد اقتصادی کشور میشود که میتوان صنعت پیشرفته آن کشور را در کشورهای دیگر مشاهده کرد.
به عنوان مثال، در صنعت خودرویی کشور، فناوری و نوآوریهایی وجود دارد که اگر در خودرو استفاده شود رضایت مردم از آن خودرو بالا خواهد رفت و این موضوع در اقتصاد و دسترسی به بازار خارجی نیز بسیار اثرگذار است. امروز فناوری و نوآوری در تمامی قسمتهای زندگی بشریت نقش مهمی دارد.
اینها مواردی از مطالب این گزارش جهانی است و در این گزارش تاثیر فناوری و نوآوری در حوزههای مختلف، مورد ارزیابی قرار گرفته است و بیانگر این است که چه کشورهایی در حال توسعهاند و فناوری و نوآوری در کشورهای در حال توسعه باعث شده است که فناوری به صورت یکسان برای همگان در دسترس نباشد و اینکه چگونه میتوان این موضوع را حل کرد.
در این گزارش، 158 کشور مورد ارزیابی قرار گرفتهاند که ایران در فناوری اطلاعات رتبه 82 را در جهان دارد و رتبه امریکا در این حوزه 14 است. رتبه جهانی ایران در مهارتها 74 و رتبه کره جنوبی 27 است. مهمترین قسمت در نوآوری و فناوری و استفاده از این در تمامی صنعتها و حوزهها، تحقیق و توسعه است که رتبه جهانی ایران 37 و در صنعت، رتبه جهانی ایران 130 است.
ایران در سرمایهگذاری بخش فناوری و نوآوری چه در بخش خصوصی و چه دولتی، رتبه جهانی 53 را دارد و در مجموع کل، ایران رتبه 71 جهان را دارد و رتبه یک در دست آمریکا است؛ نوآوری و فناوری اهمیت به شدت بالایی در توسعه و اقتصاد یک کشور دارد و در امتیاز ردهبندی کلی جهانی، ایران جزو کشورهای در حال توسعه و رو به بالا است.
جمعبندی این اطلاعات توسط آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (UNCTAD: United Nations Conference on Trade and Development) که به اختصار آنکتاد نامیده میشود) به این صورت است که در دسامبر سال 2020 کارشناسان و پژوهشگران از هر کشور در نشست آنلاین که از ژنو مدیریت میشود نظرات، مشاوره و تحقیقات خود را به کارشناسانی که در حال تهیه گزارش جهانی فناوری و نوآوری 2021 در کشورهای در حال توسعه و توسعهیافته هستند، ارائه میدهند.
در این نشست آنلاین، “امیرعباس محمدی کوشکی” سرپرست تیم اختراعات ایران که در STI Fourm نوآوری ملل متحد هم عضو است برای بررسی شاخصهای فناوری و نوآوری که در صنعتهای متفاوت باعث پیشرفت میشود، مطالبی ارائه کرد.