دیده نیوز – تهران: همزمان با فرارسیدن فصل بهار و آغاز سال نو، جشنواره بزرگ اقوام ایرانی برای آشنایی با تنوع بی نظیر فرهنگ ها، آداب و رسوم و صنایع دستی کشورمان در تهران در حال برگزاری است.
جشنواره بزرگ اقوام ایرانی، همزمان با فرارسیدن فصل بهار و آغاز سال نو، با حضور اقوام مناطق مختلف کشور از اول تا 12 فروردین در مجموعه تاریخی فرهنگی نیاوران در حال برگزاری است و بازدیدکنندگان می توانند از ۹تا ۱۲ شب از این جشنواره دیدن کنند.
ابراهیم احمدی، دبیر جشنواره اقوام ایرانی در گفت و گو با خبرگزاری دیده نیوز گفت: در این مجموعه هم از تولیدکنندگان سوغات و هم هنرمندان فعال در حوزه صنایع دستی برای معرفی فرهنگ اصیل ایرانی دعوت کرده ایم تا بازدید کنندگان و توریست هایی که از مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران دیدن می کنند بتوانند با فرهنگ اقوام مختلف ایرانی آشنا شوند.
به گفته وی، در این جشنواره حدود 50 غرفه در چهار بخش صنایع دستی، سوغات، سیاه چادر و غذای محلی از چهار گوشه کشور از اقوام کرد، لر و بلوچ تا آذری و گیلکی سنت ها، محصولات و فرهنگ محلات مختلف کشور را ارائه و در معرض دید علاقمندان قرار می دهند.
در جشنواره بزرگ اقوام ایرانی که با هدف معرفی و نمایش آداب، رسوم و آیین های ویژه اقوام کشور برگزار می شود، انواع صنایع دستی، سوغات و هدایا استان ها نیز عرضه می شود.
مجید اصلانی، یکی از تولیدکنندگان صنایع دستی که در حرفه نگارگری مس فعالیت دارد، نیز در گفت و گو با خبرگزاری دیده نیوز گفت: حدود 20 سال است که این حرفه مجددا رونق گرفته و هنرمندان را به خود جذب کرده در حالی که تاریخچه این هنر به دوران هخامنشیان و قبل از آن باز می گردد که بر روی ورق های نازک طلا نگارگری صورت می گرفته است.
این هنرمند با به کارگیری ابزارهای ساده بر روی ورق های مس با ضخامت 0.2 میلیمتر نقش و نگارهای مختلف را حکاکی کرده است که تصویر سردار قاسم سلیمانی و علی انصاریان از جمله آنهاست.
نادیا سالور، یکی دیگر از هنرمندان حاضر در جشنواره است که به حرفه «هنر بافت سیم» مشغول است؛ حرفه ای که کار آن ساخت جواهرات از طریق خم شدن، تابیده شدن، بریده شدن سیمها است و پیشینه آن به سال 1446 پیش از میلاد مسیح باز میگردد.
ایجاد فضایی به منظور آشنایی هر چه بیشتر مردم با سوغات و هدایای سایر استان های کشور، معرفی توانمندی های استان ها در زمینه صنایع دستی و نیز آشنایی بازدیدکنندگان با فرهنگ و آداب و سنن مناطق مختلف کشور از دیگر اهداف برپایی این جشنواره است.
برگزاری موسیقی سنتی قوم های مختلف، موسیقی محلی و اجرای برنامه های شاد و متنوع از دیگر برنامه های حاشیه این جشنواره است.
گزارش دیده نیوز