یک پژوهشگر مسائل چین با اشاره به اینکه چین در چند دهه اخیر توانسته با تقویت قابلیت ها و توانمندی هایش خود را به عنوان یک قدرت قابل اعتنا مطرح کند، اعلام کرد: این کشور در نظام بین المللی هم می تواند بازیگری به دنبال دگرگونی و تحول بزرگ باشد و هم می تواند سیستم موجود را مورد پذیرش قرار دهد و در چارچوب سیستم موجود به تعقیب منافع خود بپردازد.
احسان صادقی چیمه با بیان اینکه اروپا و قدرت های اصلی چین را به عنوان یک قدرت قابل اعتنا در ابعاد اقتصاد و موضوعات مرتبط با آن پذیرفته اند، اظهار کرد: آنها تلاش دارند تا به صورت دو جانبه و چند جانبه وارد تعامل با این کشور بر اساس یکسری قواعد و استانداردهای تدوین شده شوند.
او با اشاره به اینکه نخبگان اروپایی چین را عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد می دانند، عنوان کرد: چین برای آنها یک قدرت مسئولیت پذیر و موثر در شراکت برای حل و فصل مسائل و مشکلات جهانی به حساب می آید.
این پژوهشگر مسائل چین با تاکید بر اینکه چین در چارچوب یکسری ایده ها، برنامه ها و ابتکارات تلاش دارد تا تحول و دگرگونی های کلان را در سطح سیستمی به وجود آورد، خاطرنشان کرد: این کشور قصد دارد هم در سطح منطقه ای و هم در سطح جهانی خود را به عنوان یک حامی بین المللی مطرح کند.
وی تصریح کرد: با توجه به تحولات سیستمی مرتبط با توزیع قدرت در آن، چین با سیستم فعلی و وضعیت موجود خود چالش جدی ندارد و آن را مورد پذیرش قرار می دهد و در چارچوب این وضعیت، روابط خود را توسعه می دهد.
این پژوهشگر مسائل چین با بیان اینکه در مناسبات میان چین و اروپا، در واقع چین برای اروپا هم یک شریک معقول و موثر است و همزمان یک رقیب محسوب میشود، اذعان کرد: اروپا در میانه رقابت و تنش در روابط میان چین و آمریکا قرار گرفته است و با توجه به تلفیق این دو روایت به صورتی عینی باید دست به انتخاب میان هر دو طرف چه همسویی و چه غیر آن بر اساس منافع و ترجیحات خود بزند.
او اضافه کرد: قدرت های اروپایی به صورتی گزینشی بر طبق برخی شرایط و حوزه های خاص و البته در چارچوب استقلال راهبردی، دست همکاری به سوی پکن دراز میکند.