«فرقان خالد یورجو» پژوهشگر «موسسه خاورمیانه» در «دانشگاه ساکاریا» در ترکیه به چاینا دیلی گفت لغو محدودیتهای پیشگیری از کرونا هیجانانگیزترین خبری است که در دو سال گذشته شنیدهام.
به عقیده وی، کرونا بسیاری از زمینهها را مختل کرده و کاهش فشار اقتصادی و عمومی بی شک به سنگ بنای دوره جدید تبدیل خوداهد شد.
«سویوکو افلین» استاد دانشکده تجارت و اقتصاد در دانشگاه «سورابایا» در اندونزی نیز گفت اقدام چین نه فقط به خودش نفع میرساند بلکه کشورهای در حال توسعه در جنوب شرق آسیا، آمریکای لاتین، آفریقا و خاورمیانه نیز از آن نفع خواهند برد.
وی افزود: فکر میکنم چین همواره ایمنی شهروندانش را در اولویت قرار داده…مهمترین نکته این است که چین اکنون اعتماد به نفس دارد و آماده مواجهه با مجموعه پیامدهای این گشایش است.
«مصطفی حیدر» مدیر «موسسه پاکستان-چین» گفت این تصمیم نشان میدهد دولت چین به خواستهها و نیازهای مردمش گوش میدهد و این توانایی را دارد سیاستها را برای پاسخ به خواست مردم، تعدیل کند.
به باور حیدر لغو محدودیت های ورود و خروج توسط دولت چین بی شک نشانهای خوب برای چشم انداز اقتصاد جهانی است.
وی افزود: این خبر خوبی است، نه فقط برای چین زیرا چین بزرگترین شریک تجاری کشورهای آسیایی و همچنین چندین کشور اروپایی مانند آلمان است.
بر اساس این گزارش، متاسفانه کشورهایی مثل ایالات متحده و دیگر کشورها که در گذشته از چین میخواستند سیاست همزیستی با ویروس را در پیش بگیرد حالا دیدگاههای متناقضی در پیش گرفتهاند.
پروفسور افلین این گونه تحلیل و تاکید کرد که چین کشوری بسیار بزرگ با اقتصادی قدرتمند است. کشورهایی که سعی در منزوی ساختن چین دارند در واقع در تلاش برای محدود ساختن خودشان هستند. آنها به دنبال ملاحضات ژئوپلتیکی هستند اما چنین اقداماتی نمیتواند دوام داشته باشد. در واقع کشورهایی که از چین انتقاد میکردند از بازگشت قدرتمندانه چین در دوره پسا اپیدمی میترسیدند.
وی تصریح کرد از نقطه نظر اقتصاد، نقش چین در ارتقاء توسعه اقتصادی جهان بیش از هر زمانی در گذشته خواهد بود.
«بِن هانسن» رئیس اجرایی «خدمات مدیریت بینالمللی ریورز» که یک شرکت مشاورهای مستقر در دبی است، گفت: تمام جهان بشدت نیازمند تجارت و گردشگران چینی است تا گردشگری و آموزش تقویت شود.