در آخرین جلسه هیئت حل اختلاف که در روز جمعه برگزار شد، پنج عضو سازمان تجارت جهانی – چین، نروژ، سوئیس، ترکیه و هنگ کنگ – از مجمع عمومی خواستند تا پنج رأی هیئت را در مورد تعرفه های تحمیل شده توسط ایالات متحده در زمینه واردات فولاد و آلومینیوم و الزام آمریکا به علامت گذاری محل ساخت مشخص برای کالاهای تولید شده در هنگ کنگ، تصویب کند.
پیش از این نشست، ایالات متحده به چهار حکم هیئت در مورد عوارض وضع شده توسط واشنگتن بر واردات محصولات فولادی و آلومینیومی از چین، نروژ، سوئیس و ترکیه اعتراض کرده بود.
آمریکا همچنین درخواست تجدید نظر جداگانهای علیه حکم دیگری صادر کرده بود که در آن واشنگتن عمداً محصولات تولید شده در هنگکنگ را بهعنوان «ساخت چین» برچسبگذاری می کرد. تغییر مبدأ آن کالاها برای واردات به ایالات متحده توسط هیئت حل اختلاف «غیرموجه» اعلام شد.
بزرگترین اقتصاد جهان همچنین اعلام کرد که اجرای گزارش این هیئت در مورد اختلاف اعلام شده توسط اتحادیه اروپا در خصوص هدف قرار دادن تعرفه های ضد دامپینگ و جبرانی ایالات متحده بر واردات زیتون های رسیده از اسپانیا را به تعویق خواهد انداخت.
واشنگتن سابقه طولانی در قلدری در زمینه تجارت دارد. بر اساس بیانیه روز جمعه اتحادیه اروپا، اگرچه این کشور از حق استیناف خود به عنوان عضو سازمان تجارت جهانی استفاده کرد، اما این اقدام به معنای «انسداد موثر» احکام سازمان تجارت جهانی است.
اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد که درخواست تجدیدنظر درباره گزارشهای هیئت مزبور شده است، اما این درخواستها در حال حاضر توسط نهاد استیناف قابل استماع نیست، چرا که نمی تواند کارکرد داشته باشد.
پیش از این، معمولاً سه ماه طول میکشید تا مرجع استیناف سازمان تجارت جهانی در مورد درخواستهایی که دریافت میکرد، تصمیم بگیرد. با این حال، دادگاه استیناف عملیات را متوقف کرده است چون که ایالات متحده روند انتصاب قضات جدید را مسدود کرده و بحث اصلاحات کلی را مطرح کرده است.
بنابراین نمی توان به تجدیدنظرخواهی رسیدگی کرد و احکام مربوط به آن پیش نمی رود.
در مارس 2018، آمریکا برای محافظت از صنعت داخلی خود تحت پوشش امنیت ملی، اعمال تعرفه های بند 232 بر محصولات فولادی و آلومینیومی را آغاز کرد.