همزمان با اینکه حدود 2000 شرکت کننده از بیش از 50 کشور و منطقه در کنفرانس سالانه «مجمع بوآئو برای آسیا» (Boao Forum for Asia) از سه شنبه تا جمعه گرد هم می آیند، درخواست ها برای همبستگی و همکاری برای جهانی پس از همه گیری مملو از عدم قطعیت ها بیشتر شده است.
لی بائودونگ، دبیر کل این مجمع روز سه شنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت: «ما امیدواریم که قطعیت و اطمینان را در جهانی با عدم قطعیت کشف کنیم و همبستگی و همکاری بین کشورها را برای رویارویی بهتر با چالش ها از طریق بحث در کنفرانس سالانه ارتقا دهیم. همچنین هدف ما حمایت از باز بودن و فراگیری برای ارتقای بهتر توسعه است.»
شرکت کنندگان بین المللی این رویداد و ناظران خارج از کشور معتقدند که اهمیت آسیا در اقتصاد جهانی همچنان رو به رشد است و همکاری پویا و توسعه کشورهای آسیایی به ویژه چین، اطمینان و ثبات گرانبهایی را به جهان ارائه کرده است.
احسن اقبال چودری وزیر برنامه ریزی، توسعه و ابتکارات ویژه پاکستان در حاشیه این مجمع به خبرگزاری شینهوا گفت: «آسیا در حال تبدیل شدن به مرکز ثقل جدید از نظر مصرف جهانی است. بنابراین، ما شاهد تغییر در زنجیره های تامین جهانی هستیم زیرا مصرف بیشتر به سمت آسیا، به عنوان مثال، جنوب آسیا و چین در حال آمدن است.»
او با بیان اینکه زنجیره های ارزش تولید جهانی نیز خود را برای پاسخگویی به این تقاضای جدید بازتنظیم خواهند کرد، اظهار داشت که رشد سریع چین خبر خوبی برای اقتصاد جهانی است، زیرا فرصتهایی را برای هر کشوری به طور یکسان فراهم میکند.
شو شیوجون، پژوهشگر ارشد موسسه ملی استراتژی جهانی و موسسه اقتصاد و سیاست جهانی در آکادمی علوم اجتماعی چین، به شینهوا گفت که در دهه های گذشته، چین متعهد به ارتقای همکاری و یکپارچگی اقتصادی در آسیا بوده است.
او گفت که مجمع بوآئو نقش مهمی را در صحنه بین المللی ایفا می کند که نشان می دهد چین نقش مهم تری در توسعه و همکاری جهانی ایفا می کند و جهان تقاضای فزاینده ای برای همکاری با چین دارد.
وی افزود: «میتوانیم از این بستر برای تقویت گفتوگو و تبادلات فیمابین کشورهای آسیایی و بین سایر کشورهای جهان و کشورهای آسیایی استفاده کنیم و سپس اجماع حاصل شده را به ارتقای توسعه و همکاری در آسیا تبدیل کنیم.
اوه ای سان، مشاور ارشد مرکز تحقیقات پاسیفیک در مالزی، گفت که با تاکید بر چندجانبه گرایی و همکاری اقتصادی عادلانه، چین در موقعیت مناسبی قرار دارد تا چراغ راهنما برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه باشد. وی افزود که از طریق ابتکار کمربند و جاده (BRI)، چین در حال ساختن پایه ای قوی برای توسعه منطقه ای است.
وی در این زمینه خاطرنشان کرد که همکاری چین و آسیای جنوب شرقی می تواند «نمونه بسیار درخشانی» برای سایر کشورهای جهان باشد. او گفت: «با هدایت و سرمایه گذاریهای عظیم چین در دهه گذشته، فکر میکنم بخش بزرگی از جهان به خوبی به هم متصل شدهاند.»
ورونیکا ساراسواتی، محقق مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در اندونزی، گفت که چین در اجرای یک سیاست خارجی که مزایای زیادی برای حمایت از توسعه کشورهای در حال توسعه و کشورهای کمتر توسعه یافته ارائه میکند، ثابت قدم می ماند.
وی گفت: آسهآن (انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا) و چین نه تنها از نظر جغرافیایی نزدیک هستند، بلکه شرکای اقتصادی با نفع متقابل هستند. چین و آسه آن به عنوان یکی از تلاشها برای حفظ چندجانبهگرایی، از طریق ترویج فعال و اجرای باکیفیت «مشارکت جامع اقتصادی منطقهای»، شتاب خوبی در همکاریهای اقتصادی و تجاری چندجانبه ایجاد کردهاند.
مشارکت جامع اقتصادی منطقهای از ژانویه 2022 و به مدت بیش از یک سال است که اجرایی شده است و بزرگترین قرارداد تجارت آزاد جهان شامل 10 کشور آسه آن و همچنین چین، ژاپن، جمهوری کره، استرالیا و نیوزلند است که 30 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را دربر می گیرد.
دادههای وزارت بازرگانی چین نشان میدهد که تجارت این کشور با سایر امضاکنندگان مشارکت جامع اقتصادی منطقهای نسبت به مدت مشابه سال قبل 7.9 درصد افزایش یافته و به 11.8 تریلیون یوان (حدود 1.69 تریلیون دلار آمریکا) در 11 ماهه اول سال 2022 رسیده است که 30.7 درصد از کل ارزش تجارت خارجی چین را تشکیل می دهد.