• خانه
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سبک زندگی
  • فرهنگی و هنری
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزشی
یکشنبه, می 11, 2025
دیده نیوز
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • ورود کاربر
  • خانه
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سبک زندگی
  • فرهنگی و هنری
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزشی
  • خانه
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سبک زندگی
  • فرهنگی و هنری
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزشی
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
دیده نیوز
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
چرا مصرف شیر و لبنیات مهم است/پیشگیری از انواع بیماری ها

چرا مصرف شیر و لبنیات مهم است/پیشگیری از انواع بیماری ها

اکتبر 12, 2021
در غذا
0
اشتراک در فیس بوکاشتراک در توییتر

شیر و لبنیات یکی از گروه‌های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروه‌های سنی مختلف باید روزانه حداقل دو واحد مصرف کنند.

به نقل از دیده نیوز ، در کشور ما سرانه مصرف شیر طی سال‌های گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر می‌تواند زمینه ساز شیوع بیماری‌هایی چون پوکی استخوان و حتی شکستگی‌های متعدد استخوانی شود. هم چنین کاهش مصرف شیر در جامعه می‌تواند منجر به کوتاهی قد نسل آینده شود.

مطالب پیشنهادی

تلاش های بی وقفه و ایده های طراحان جوانان ایرانی در کافه رستوران البا

برند سازی نان و شیرینی ایرانی با تشکیل فدراسیون‌ گردشگری خوراک

شیر و لبنیات یکی از گروه‌های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروه‌های سنی مختلف باید روزانه حداقل دو واحد مصرف کنند. نوجوانان در سنین بلوغ و مادران باردار و شیرده باید روزانه حداقل سه واحد شیر یا جایگزین‌های آن مصرف کنند.

یک واحد از گروه شیر و لبنیات برابر است با یک لیوان شیر یا ماست کم چرب (کمتر از ۱,۵ درصد)، یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر معمولی معادل دو قوطی کبریت، یا یک چهارم لیوان کشک، یا ۲ لیوان دوغ کم نمک.

سایر فرآورده‌های لبنی مثل سرشیر، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیه‌ای در گروه شیر و لبنیات قرار نمی‌گیرند و توصیه می‌شود کمتر مصرف شود. اگر در طول روز یک لیوان شیر، یک لیوان ماست و دو قوطی کبریت پنیر مصرف شود در واقع سه واحد از گروه شیر و لبنیات خورده شده است و یا اگر دو لیوان ماست و دو قوطی کبریت پنیر در طول روز مصرف شود، در این صورت سه واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است.

لبنیات جزو غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی محسوب می‌شود زیرا منابع خوبی از کلسیم، پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری مانند فسفر و ویتامین A ، B۱۲ و B۲ است.

برخی ترکیبات مهم در مواد لبنی

کلسیم: شیر و لبنیات بهترین منبع غذایی تأمین کننده کلسیم در رژیم غذایی افراد می‌باشد. ۹۹ درصد کلسیم بدن در استخوان‌ها و دندان‌ها موجود است و کمتر از یک درصد کلسیم بدن در عملکردهای متابولیکی حیاتی نظیر انقباض و انبساط عروق، عملکرد عضلانی، انتقال عصبی، سیگنال‌های داخل سلولی و ترشح هورمون شرکت دارد. بنابراین دریافت این عنصر به صورت روزانه برای حفظ عملکرد طبیعی بدن بسیار ضروری است. روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم مورد نیاز است و با مصرف یک لیوان شیر حدود ۳۰۰ میلی گرم کلسیم تأمین می‌شود و با مصرف روزانه سه واحد از این گروه تقریباً تمام کلسیم مورد نیاز بدن تأمین می‌شود.

پروتئین: شیر و لبنیات هم چنین حاوی پروتئین هستند، یک لیوان شیر حدود ۷-۶ گرم پروتئین دارد.

ویتامین B۲: شیر یکی از منابع خوب B۲ است این ویتامین محلول در آب است با مصرف سه واحد شیر و لبنیات در روز تقریباً نصف ویتامین مورد نیاز بدن تأمین می‌شود.

ویتامین B۶: این ویتامین برای ساخت پروتئین‌های بدن ضروری است و در محصولات لبنی وجود دارد.

ویتامین B۱۲: یکی از عناصر ضروری برای تشکیل گلبول قرمز خون ویتامین B۱۲ است و در لبنیات وجود دارد.

فسفر: فسفر از ترکیبات مهم سلول‌های بدن است و در واکنش‌های شیمیایی بدن و هم چنین فعال کردن آنزیم‌ها، ویتامین‌ها و و ایجاد انرژی نقش بسزایی دارد. فسفر به همراه کلسیم در تشکل استخوان‌ها عمل می‌کند و در ساخت بافت‌های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت دارد. مصرف یک لیوان شیر معادل ۳۰ درصد از نیاز روزانه به فسفر را تأمین می‌کند.

فواید لبنیات

تحقیقات مختلفی از تأثیر مثبت مصرف محصولات لبنی در پیشگیری از سرطان کولورکتال و تخمدان، تنظیم فشار خون و انقباض عضلانی گزارش شده است.

کلسیم موجود در شیر به راحتی جذب می‌شود.

شیر و فرآورده‌های لبنی نقش اساسی در رشد و استحکام استخوان‌ها به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی دارد. مصرف کافی شیر و لبنیات (۳-۲ واحد) روزانه برای حفظ و ارتقا سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالان ضروری است.

توصیه‌هایی برای مصرف لبنیات

مصرف روزانه لبنیات را افزایش دهید. می‌توانید از شیر به صورت نوشیدنی مخلوط با میوه استفاده کنید.

از لبنیات پاستوریزه و کم چرب استفاده کنید.

از انواع لبنیات کم نمک مصرف کنید. پنیر و کشک‌هایی که دارای نمک زیادی هستند را چند ساعت قبل از مصرف در آب معمولی قرار دهید تا مقدار نمک آن کاهش یابد.

شیرهای غنی شده با ویتامین D مصرف کنید زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.

به جای شیرهای طعم دار، شیر کاکائو و شیر نسکافه و …که دارای قند هستند، از شیرهای ساده استفاده کنید.

حتماً قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل ۱۰-۵ دقیقه در حال بهم زدن بجوشانید.

اگر «عدم تحمل لاکتوز» دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیرهای سفت و ماست مصرف نمائید.

هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید.

به رغم شایعات نادرست در بین مردم، شیرهای پاکتی مدت دار بدون نگهدارنده هستند.

پنیرهای تهیه شده از شیر پاستوریزه مصرف کنید.

اگر خودتان پنیر تهیه می‌کنید حتماً شیر را بجوشانید و پنیر تازه را قبل از مصرف ۲ ماه در آب و نمک نگهدارید. قبل از مصرف پنیرهای محلی که دارای نمک زیاد هستند حتماً دو تا سه ساعت قبل از مصرف آن را در آب قرار دهید.

شیر غیر پاستوریزه را ۱۰ دقیقه در حال هم زدن بجوشانید که دچار بیماری تب مالت نشوید.

مطالب مرتبط

تلاش های بی وقفه و ایده های طراحان جوانان ایرانی در کافه رستوران البا
غذا

تلاش های بی وقفه و ایده های طراحان جوانان ایرانی در کافه رستوران البا

ژانویه 30, 2023
برند سازی نان و شیرینی ایرانی با تشکیل فدراسیون‌ گردشگری خوراک
غذا

برند سازی نان و شیرینی ایرانی با تشکیل فدراسیون‌ گردشگری خوراک

جولای 14, 2022
سومین نمایشگاه توانمندی قنادان افتتاح شد.
غذا

سومین نمایشگاه توانمندی قنادان افتتاح شد.

نوامبر 30, 2021
دسترسی به غذای سالم حق مردم است/گلایه از تبلیغات رسانه ملی
غذا

دسترسی به غذای سالم حق مردم است/گلایه از تبلیغات رسانه ملی

اکتبر 19, 2021
رونمایی از دو محصول دانش‌بنیان گیاهی مؤثر در درمان کرونا
غذا

رونمایی از دو محصول دانش‌بنیان گیاهی مؤثر در درمان کرونا

اکتبر 14, 2021
خوردن یک هات‌داگ چند دقیقه از عمر انسان کم می‌کند؟
غذا

خوردن یک هات‌داگ چند دقیقه از عمر انسان کم می‌کند؟

اکتبر 10, 2021

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + سیزده =

پربازدیدترین ها

تفاهم نامه سازمان متخصصین و مدیران ایران با مدیریت سازمان مناطق آزاد

تفاهم نامه سازمان متخصصین و مدیران ایران با مدیریت سازمان مناطق آزاد

آوریل 21, 2025
اهداف نهضت امام حسین (ع) اثر استاد ابراهیم صنوبر

اهداف نهضت امام حسین (ع) اثر استاد ابراهیم صنوبر

آوریل 16, 2025
مجاهد حاج نوری کمیل المالکی، دبیرکل محترم حزب الدعوه اسلامی.

مجاهد حاج نوری کمیل المالکی، دبیرکل محترم حزب الدعوه اسلامی.

آوریل 18, 2025
هلدینگ اسپیدار ترویج فرهنگ ارزش‌آفرینی

هلدینگ اسپیدار ترویج فرهنگ ارزش‌آفرینی

آوریل 21, 2025
کتاب سوگواری محرم اثر از آیین تا معنا از پدر صلح ایران

کتاب سوگواری محرم اثر از آیین تا معنا از پدر صلح ایران

آوریل 20, 2025

انتخاب سردبیر

همگام با رهبر چین در عید بهار

همگام با رهبر چین در عید بهار

ژانویه 19, 2023
کنفرانس ملی مشترک چهره های فاخر برگزار میشود

کنفرانس ملی مشترک چهره های فاخر برگزار میشود

دسامبر 3, 2024
رونق اقتصادی کشورهای مجاور جاده ابریشم جدید در پی ابتکار چین/ جاده ابریشم جدید بزرگترین طرح سرمایه ‌گذاری جهان است     

رونق اقتصادی کشورهای مجاور جاده ابریشم جدید در پی ابتکار چین/ جاده ابریشم جدید بزرگترین طرح سرمایه ‌گذاری جهان است    

دسامبر 12, 2022
اصفهان از فقدان تحقیقات باستان شناسی هدفمند رنج می برد

اصفهان از فقدان تحقیقات باستان شناسی هدفمند رنج می برد

فوریه 23, 2021

درباره ما

رسالت پایگاه خبری دیده از ابتدا توسعه فضای رسانه‌ای کشور و ارتقای آگاهی‌های علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و هنری بوده است. امیداست در پناه خدا برای شما مخاطبان گرامی مفید بوده باشیم.

دنبال کنید

دسته‌ها

  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • بین المللی
  • سایر
  • سایر اخبار ویژه
  • سبک زندگی
  • سرگرمی
  • سیاسی
  • علمی
  • عمومی
  • غذا
  • فرهنگی و هنری
  • فناوری
  • گردشگری
  • مد و زیبایی
  • ملی
  • ورزشی
  • ویدیو
  • ویژه

آخرین پست ها

  • انتصاب مهدی افسری به عنوان مشاور اتاق اصناف ایران
  • تفاهم نامه سازمان متخصصین و مدیران ایران با مدیریت سازمان مناطق آزاد
  • هلدینگ اسپیدار ترویج فرهنگ ارزش‌آفرینی
  • کتاب سوگواری محرم اثر از آیین تا معنا از پدر صلح ایران

مهمترین عناوین هفته

انتصاب مهدی افسری به عنوان مشاور اتاق اصناف ایران

هلدینگ اسپیدار ترویج فرهنگ ارزش‌آفرینی

اهداف نهضت امام حسین (ع) اثر استاد ابراهیم صنوبر

تفاهم نامه سازمان متخصصین و مدیران ایران با مدیریت سازمان مناطق آزاد

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • میزبانی وب

کلیه حقوق این سایت متعلق به دیده نیوز می‌باشد.

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • خانه
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بهداشت و سلامت
  • سبک زندگی
  • فرهنگی و هنری
  • فناوری
  • گردشگری
  • ورزشی

کلیه حقوق این سایت متعلق به دیده نیوز می‌باشد.